top of page

BIOXIGEN

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΙΟΝΙΣΜΟΥ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ / ΧΩΡΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ / ΙΑΤΡΕΙΑ / ΟΙΚΟΙ ΕΥΓΗΡΙΑΣ / ΚΕΝΤΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Σε αυτό τον τομέα περιλαμβάνονται όλες εκείνες τις δομές που χαρακτηρίζονται από σημαντική παρουσία προσώπων , ως χώροι συνάντησης, κέντρα ευεξίας, γυμναστήρια, σχολεία, αλλά και  όπου η υγιεινή είναι κρίσιμη , όπως οδοντιατρικά γραφεία, νοσοκομεία, στούντιο τατουάζ. Σε αυτούς τους χώρους υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης λόγω της παρουσίας παθογενειών και έτσι υπάρχει ανάγκη για σταθερή πρόληψη.

 

Οι βιολογικοί παράγοντες (βακτήρια, ιοί, μύκητες, ενδοτοξίνες και σπόρια) που μεταφέρονται από την αιωρούμενη σκόνη και την αναπνοή μπορούν να μολύνουν άμεσα το ανθρώπινο σώμα με την εναπόθεση τους σε επιφάνειες ή αντικείμενα.

 

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για όλους τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν, από επιλογή ή ανάγκη, χώρους δημόσιας ή  κοινωνικής υγείας.

 

Η συχνότητα εμφάνισης του κινδύνου οφείλεται τόσο σε ρύπους που παράγονται από το ίδιο το κτίριο (CO-CO2-VOC-NO × σκόνη) όσο και σε δραστηριότητες που διεξάγονται σε αυτό (επιβλαβείς εκπομπές που οφείλονται σε χημικές ουσίες ή άλλα), δυνητικά επικίνδυνους ρύπους για όλους .
 

Η τεχνολογία Bioxigen είναι το καλύτερο εργαλείο για την πρόληψη και τη μείωση των εσωτερικών ρύπων. Χάρη στην ικανότητά οξειδοαναγωγής βοηθά τον περιορισμό της εναέριας μετάδοσης παθογόνων, μειώνει τους βιολογικούς παράγοντες* και καταπολεμά τις οσμές και τις επιβλαβείς εκπομπές**. Το αποτέλεσμα είναι πιο υγιεινή ατμόσφαιρα. Τα προϊόντα Bioxigen μπορεί να εγκατασταθούν άμεσα στο χώρο ή στο εσωτερικό των συστημάτων κλιματισμού.

 

* βιολογικοί παράγοντες: τα βακτήρια, μύκητες, κ.λπ

** επιβλαβείς εκπομπές που προκύπτουν από: βαφές, φορμαλδεΰδη, τα χημικά προϊόντα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
nosokomeia

Στα νοσοκομεία υπάρχει υψηλός κίνδυνος νοσοκομειακών λοιμώξεων, οι μολυσματικοί παράγοντες είναι κυρίως αερομεταφερόμενοι.

Οι διαφορετικοί τομείς (χειρουργεία, θαλάμους, εξωτερικά ιατρεία) περιλαμβάνουν διάφορων κατηγοριών κινδύνους και διαφορετικές λύσεις εφαρμόζονται ανάλογα με την δομή και τα χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων. 

 

Η ρύπανση του αέρα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για όλους τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν, από επιλογή ή ανάγκη, περιβάλλοντα δημόσιας ή κοινωνικής υγείας.

 

 Η μικροβιακή απολύμανση των συστημάτων κλιματισμού είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την πρόληψη και τη μείωση των εσωτερικών ρύπων.

 

Οι βιολογικοί παράγοντες (βακτήρια, ιοί, μύκητες, ενδοτοξίνες και  μούχλα) που μεταφέρονται από σκόνη και μέσω της αναπνοής μολύνουν άμεσα το ανθρώπινο σώμα, ή με καθίζηση σε επιφάνειες ή αντικείμενα.

Η τεχνολογία Bioxigen είναι το καλύτερο εργαλείο για την πρόληψη και τη μείωση των εσωτερικών ρύπων. Χάρη στη συνεχή ικανότητα οξειδοαναγωγής περιορίζεται η εναέρια μετάδοση παθογόνων, μειώνονται βιολογικοί παράγοντες και καταπολεμόνται οσμές και επιβλαβείς εκπομπές, κάνοντας τον αέρα πιο καθαρό. Τα προϊόντα Bioxigen μπορεί να εγκατασταθούν άμεσα στο χώρο ή να τοποθετηθούν στο εσωτερικό των συστημάτων κλιματισμού.

Παραδείγματα διαστάσεων:

Biox air

Για ενσωμάτωση σε υφιστάμενα συστήματα

Maia

Για πιο στοχευμένη υγιεινή

Mistral

Η επανάσταση στον καθαρισμό του αέρα

ΣΧΟΛΕΙΑ
sxoleia

Το σύστημα Bioxigen® για τα σχολεία προσφέρει λύσεις για τη μειώσει του κίνδυνο της έκθεσης των παιδιών σε ρύπανση σε εσωτερικούς χώρους .

 

Ένα ενεργό εργαλείο που μπορεί να προλάβει και να μειώσει χημικές και βιολογικές ουσίες στον αέρα. 

 

Οι συσκευές μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε κτίριο, μπορούν να είναι ανεξάρτητες ή ενσωματωμένες στο σύστημα κλιματισμού.

 

Η εγκατάστασή τους δεν απαιτεί καμία δομική εργασία και τα προσφερόμενα προϊόντα είναι απολύτως σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές για την ενεργειακή απόδοση. 

 

Η εφαρμογή τους εξασφαλίζει μια συνεχή μικροβιακή υγιεινή του αέρα και των επιφανειών, έτσι μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο της αερομεταφερόμενης μετάδοσης , φέρνοντας οφέλη σε όλους όσους υποφέρουν από άσθμα και αλλεργίες απολυμαίνοντας συνεχώς όλες τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με ιονισμένο αέρα.

Παραδείγματα διαστάσεων:

Biox air

Για ενσωμάτωση σε υφιστάμενα συστήματα

Maia

Μετακινούμενη συσκευή απολύμανσης του αέρα

Mistral

Συνεχής και έξυπνος καθαρισμός

xwroi
ΧΩΡΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ

Σε κλειστούς χώρους που προορίζονται για ψυχαγωγία και χαλάρωση, όπως κινηματογράφοι, κέντρα διασκεδάσεως, εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια και σε όλους τους  χώρους όπου μπορείτε να περάσετε λίγο ελεύθερο χρόνο, υπάρχει ανάγκη για εξασφάλιση της υγιεινής και της ποιότητας του αέρα. 

 

Οι ισχύοντες κανονισμοί παρέχουν καθοδήγηση σε σχέση με το μικροκλίμα όχι μόνο σε σχέση με τη θερμοκρασία, την υγρασία και την ποσότητα της κυκλοφορίας του αέρα ανά ώρα, αλλά έχουν ασχοληθεί και με μία άλλη σημαντική παράμετρο η οποία είναι η καθαρότητα του εσωτερικού αέρα. Η αντίληψη της άνεση στην πραγματικότητα σχετίζεται άμεσα και με την μικροβιολογική καθαρότητα του αέρα απαλλαγμένου από οσμές. Είναι στην πραγματικότητα κοινή σε αυτά τα μέρη η αίσθηση της παρουσίας οσμών και ότι ο αέρας είναι «βαρύς», καθώς και το αίσθημα κόπωσης και δυσανεξίας προς το περιβάλλον.

 

Η ακραία μεταβλητότητα του συνωστισμού , ένα κοινό χαρακτηριστικό για αυτού του είδους χώρους,  και η κακή συντήρηση των συστημάτων κλιματισμού δεν διευκολύνουν πάντα την επαρκή ανανέωση του αέρα, τόσο όσον αφορά την ποσότητα αλλά και την ποιότητα. Σε πολλές περιπτώσεις, στην πραγματικότητα, το σύστημα καθίσταται πηγή μόλυνσης εξαιτίας των ρύπων που αποτίθενται επί των αγωγών.

 

Η δράση απολύμανση που πραγματοποιείται από την τεχνολογία Bioxigen είναι σε θέση να μειώσει τους μικροοργανισμούς και τους ρύπους που υπάρχουν στα συστήματα κλιματισμού. Η σειρά BioxAir, μια ειδική σειρά προϊόντων, είναι πολύ εύκολη στην εγκατάσταση. Είναι σχεδιασμένη για την απολύμανση αγωγών εξαερισμού και παρέχει οφέλη μέσα στο ίδιο το περιβάλλον που το καθιστά άοσμο και υγιεινό.

Παραδείγματα διαστάσεων:

Bioxair

Εξυγίανση μέσω του συστήματος εξαερισμού

Maia

Ένας καθαριστής αέρα για κάθε χώρο

Mistral

Επεξεργασία ανάλογα με το ρυπαντικό φορτίο

iatreia
ΙΑΤΡΕΙΑ

Σε κάθε ιατρική κλινική, οδοντιατρική κλινική ή σε οποιοδήποτε περιβάλλον με πολλούς ασθενείς με διαφορετικές παθήσεις, ακόμη και σοβαρές, οι οποίοι αναγκάζονται να περιμένουν στον ίδιο, υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους φροντιστές.

 

Το σύστημα Bioxigen είναι το καλύτερο εργαλείο για την πρόληψη και τη μείωση των μολυσματικών παραγόντων. Χάρη στη συνεχή του ικανότητα οξειδοαναγωγής βοηθά να περιοριστεί η μετάδοση των αερομεταφερόμενων παθογόνων, μειώνει τους βιολογικούς παράγοντες και τις επιβλαβείς εκπομπές και οσμές. Τα προϊόντα Bioxigen μπορεί να τοποθετηθούν άμεσα στο περιβάλλον ή να εγκατασταθούν στο εσωτερικό των συστημάτων κλιματισμού .

 

Η τεχνολογία Bioxigen εγγυάται τη διαρκή μικροβιακή απολύμανση του αέρα και των εκτεθειμένων επιφανειών, ακόμη και με την παρουσία των ανθρώπων . Δρα με διάχυση στον αέρα, περιορίζοντας έτσι την ανάπτυξη πολλαπλών λοιμώξεων, ειδικά σε ένα οδοντιατρικό περιβάλλον. Σε αυτούς τους χώρους, στην πραγματικότητα υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, διότι οι μικροοργανισμοί έχουν την ικανότητα να παραμένουν αιωρούμενοι στον αέρα από μερικά λεπτά έως μερικές ώρες λόγω της χρήσης των μέσων εκνέφωσης του αέρα και το οποίο μπορεί να παράγει μολυσμένα αερολύματα. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές σε ιατρικά γραφεία, και ιδίως στις αίθουσες αναμονής, υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης, και εκεί είναι όπου η Bioxigen μπορεί να παρέχει αποτελεσματική πρόληψη.

Παραδείγματα διαστάσεων:

Biox air

Εξυγίανση μέσω του συστήματος εξαερισμού

Maia

Όταν απαιτείται συγκεκριμένη υγιεινή

Mistral

Η επανάσταση στην επεξεργασία του αέρα

oikoi eueghrias
ΟΙΚΟΙ ΕΥΓΗΡΙΑΣ

Το τεχνικό προσωπικό της Bioxigen σε συνεργασία με βιολόγος, πανεπιστήμια και ερευνητικά εργαστήρια, έχει διεξάγει  ειδικές μελέτες για τη βελτίωση της υγείας  και της ευημερίας των ανθρώπων σε οίκους ευγηρίας και ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας για τους ηλικιωμένους .Μετά την έρευνα αναπτύχθηκε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε αυτό τον τομέα εφαρμογής. Η τεχνολογία Bioxigen φέρνει σημαντικά οφέλη για τους ανθρώπους λόγω της βακτηριοκτόνους δράσης, της μείωσης οσμών και της εξάλειψης των επιβλαβών ουσιών κάνοντας το περιβάλλον πιο φιλόξενο.

 

Η Bioxigen δρα για την πρόληψη της εξάπλωσης των αερομεταφερόμενων μεταδοτικών ασθενειών. Αυτή είναι μια σημαντική δράση ιδιαίτερα σε αυτόν τον τομέα, όπου ο βιολογικός κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός. Σε ηλικιωμένα άτομα, στην πραγματικότητα, οι ρύποι εσωτερικών χώρων μπορεί να περιπλέξουν τις υπάρχουσες ασθένειες όπως αναπνευστικές παθήσεις, παθήσεις του δέρματος, και μερικές φορές να προκαλέσουν κάποια κατάσταση δυσανεξίας με το περιβάλλον που δημιουργεί διαταραχές της συμπεριφοράς ή δυσφορία. Μια αποτελεσματική απάντηση σε αυτά τα προβλήματα, συμβάλλει στη μείωση των πονοκεφάλων, περιορίζει τα προβλήματα αϋπνίας, βελτιώνει την κατάσταση της προσοχής και μειώνει αλλεργικά συμπτώματα. 

 

Η τεχνολογία Bioxigen συμβάλλει επίσης σε μεγαλύτερη προστασία της υγείας και της ασφάλειας στο χώρο εργασίας (οδηγία 89/391 / ΕΟΚ). Για τους εργαζόμενους της κοινωνικής μέριμνας, που εργάζονται σε ένα υγιές περιβάλλον, όπου είναι εγκατεστημένο το σύστημα Bioxigen, σημαίνει: μικρότερος κίνδυνος μετάδοσης, βελτίωση της ποιότητας του αέρα και μείωση του εργασιακού άγχους.

Παραδείγματα διαστάσεων:

Bioxair

Εξυγίανση μέσω του συστήματος εξαερισμού

Maia

Όταν απαιτείται συγκεκριμένη υγιεινή

Mistral

Η επανάσταση στην επεξεργασία του αέρα

kentra omorfias
ΚΕΝΤΡΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Οι χώροι που χρησιμοποιούνται στην αισθητική ιατρική ή περιποίησης ομορφιάς έχουν κοινά χαρακτηριστικά: η υψηλή επισκεψιμότητα των ανθρώπων, η επαφή με τους εργαζόμενους, η ανάγκη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς υγιεινής και οι υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία. Αυτοί οι παράγοντες οδηγούν σε μεγαλύτερους κινδύνους οργανικών και ανόργανων μολυσματικών παραγόντων. Η συμμόρφωση με τις πρακτικές υγιεινής δεν είναι αρκετή για να εξασφαλίσει επαρκή πρόληψη. Η τεχνολογία Bioxigen είναι το καλύτερο εργαλείο για συνεχή αποστείρωση του αέρα και των επιφανειών προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές μολύνσεις και η μείωση των σχετικών κινδύνων.

 

Τα κέντρα ευεξίας, για παράδειγμα, με την παρουσία των υπηρεσιών όπως υδρομασάζ, θερμικές θεραπείες λάσπης, θεραπείες ατμού, ζεστού νερού χρήσης κ.λπ ... δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη του μικροβιακού φορτίου. Ειδικότερα, η περιβαλλοντική μούχλα μπορεί να αναπτύξει και να απελευθερώσει σπόρια και αλλεργιογόνα που μπορεί να ευαισθητοποιήσουν έντονα τον οργανισμό. Σε ινστιτούτα αισθητικής και κομμωτήρια υπάρχει επίσης η παρουσία των χημικών ενώσεων από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται (βαφές μαλλιών, θεραπείες μαλλιών χημικά κλπ), τα οποία συχνά προκαλούν αλλεργίες και δυσανεξίες.

 

Επιπλέον, δεν είναι όλα τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης σε θέση να αραιώσουν και να εξαλείψουν τις παρούσες ουσίες, και δεν είναι όλα τα κέντρα εξοπλισμένα με σύγχρονα ατμόλουτρα που είναι σε θέση να εγγυηθούν επαρκή εναλλαγή του αέρα. Οι μονάδες Bioxigen ανταποκρίνονται στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα με συνεχή αντιμετώπιση και εξάλειψη των βιολογικών και χημικών στοιχείων που υπάρχουν στο περιβάλλον, καθιστώντας τον αέρα υγιή και απαλλαγμένο από δυσάρεστες οσμές.

Παραδείγματα διαστάσεων:

Tris

Συμπαγές και απαραίτητο για μικρούς χώρους

Maia

Απλό και αξιόπιστο

Mistral

Η επανάσταση στην επεξεργασία του αέρα

Oι εφαρμογές ιονισμού

bottom of page